Ktore kuchnie i potrawy cieszyły się w 2023 roku największym zainteresowaniem Polaków? Jak zmieniają się nasze kulinarne zwyczaje?
W III kw. br. w salonach samochodowych ubyło ponad 9% unikalnych klientów w relacji rocznej. I ponad trzykrotnie więcej straciły ich marki premium niż wolumenowe – odpowiednio blisko 20% i przeszło 6% rdr.
W dniach 24-25 listopada odbędzie się Świąteczna Zbiórka Żywności, organizowana przez Banki Żywności.
Czytaj więcej...
Drzwi otwarte dla młodzieży z Ukrainy, spotkania z przedstawicielami biznesu, stworzenie przestrzeni dla autorskiego podcastu.
Czytaj więcej...
Nowy rząd będzie mieć przed sobą długą listę zadań do realizacji w obszarze sądownictwa i wymiaru sprawiedliwości.
Czytaj więcej...
Jesień to bezspornie kulinarny triumf dyni. Większość z nas, gdy myśli o tym warzywie, wyobraża sobie monstrualnych rozmiarów pomarańczową kulę, która za sprawą czarodziejskiej różdżki zmienia się w bajkową karetę. Czas odczarować ten obraz.
Czytaj więcej...
Jak wynika z policyjnych statystyk, od stycznia do września br. zarejestrowano o prawie 39% więcej przestępstw kradzieży w sklepach niż w analogicznym okresie ub.r.
Nowa era mody nadchodzi, a wraz z nią nadzieja na większą otwartość. W dobie coraz większej świadomości społecznej zauważamy istotne zmiany w tej branży. Co możemy zaobserwować i czego możemy oczekiwać w kontekście różnorodności, równości i inkluzywności?
Czytaj więcej...
W Polsce wciąż jesteśmy na samym początku drogi do elektryfikacji naszego sektora transportu – mówi Rafał Bajczuk, analityk Instytutu Reform.
Czytaj więcej...