Jak wynika z policyjnych statystyk, od stycznia do września br. zarejestrowano o prawie 39% więcej przestępstw kradzieży w sklepach niż w analogicznym okresie ub.r.
Nowa era mody nadchodzi, a wraz z nią nadzieja na większą otwartość. W dobie coraz większej świadomości społecznej zauważamy istotne zmiany w tej branży. Co możemy zaobserwować i czego możemy oczekiwać w kontekście różnorodności, równości i inkluzywności?
Czytaj więcej...
W Polsce wciąż jesteśmy na samym początku drogi do elektryfikacji naszego sektora transportu – mówi Rafał Bajczuk, analityk Instytutu Reform.
Czytaj więcej...
Większość społeczeństwa żyje w lęku, że niedługo po wyborach parlamentarnych inflacja znowu zacznie iść do góry. Ponad 67% Polaków deklaruje takie obawy.
Czytaj więcej...
Początek jesieni to wspaniały kulinarnie sezon na pyszne, soczyste polskie warzywa ciepłolubne takie jak papryki, cukinie i bakłażany.
Czytaj więcej...
Ceny w sklepach nie wszędzie tak samo rosną. Okazuje się, że najwolniej idą w górę w hipermarketach, gdzie średni wzrost rdr. jest już jednocyfrowy. Pozostałe formaty drożeją dwucyfrowo. Są to dyskonty, supermarkety i sieci convenience.
Czytaj więcej...
Inflacja mocno weszła do restauracji z szybkim jedzeniem i wypłoszyła część klientów. Polacy w wakacje zdecydowanie ograniczyli wyjścia do pizzerii i fast foodów.
Preply chciało dowiedzieć się, jakie rodzaje kuchni są najpopularniejsze w Stanach Zjednoczonych i gdzie można ich spróbować, dlatego przeanalizowało 785 restauracji w całym kraju. Najwyżej ocenianym rodzajem kuchni w USA pod względem ogólnej oceny w skali od 1 do 5 gwiazdek okazała się kuchnia polska.
Sześciu na dziesięciu Polaków nie szuka materiałów ekologicznych w trakcie kupowania art. budowlanych do remontu domu lub mieszkania. Na takie poszukiwania decyduje się tylko niespełna 16% ankietowanych.
Czytaj więcej...